Realitný trh v najbližších rokoch možno čakajú veľké zmeny

28.11.2012 11:45

Svet sa nám každodenne mení pred očami a táto zmena postihuje všetky oblasti života, pričom sa týka aj v nadpise spomenutého realitného trhu. V súvislosti s finančnou krízou sa totiž začína špekulovať, že realitný trh je len bublina, ktorá čoskoro praskne a následky budú pre celú ekonomiku nie veľmi priaznivé.

Momentálne nechceme polemizovať, či realitný trh skutočne bublinou je, alebo nie, to už je téma pre vzdelaných odborníkov. Viac sa však už zrejme zhodneme v tom, že terajšia situácia v realitnom trhu určite dlho nevydrží a nejakým spôsobom sa zmení. Pod vplyvom negatívneho ekonomického vývoja sa môže stať, že ľudia v dôsledku straty zamestnania budú ponúkať svoje lukratívne byty na predaj, pričom budú musieť ísť s cenou rozhodne nižšie.

Zaujímavé bude pozorovať jednanie realitných agentúr, či budú naďalej ponúkať svoje produkty ako napríklad kancelárie na prenájom za nezmenené ceny, alebo zareagujú na vývoj trhu a dané ceny znížia. Každá realitná kancelária sa snaží maximalizovať svoj zisk, čo určite budú tieto kancelárie aplikovať aj v čase zmien v realitnom trhu. Ostáva len veriť, že ak ku zmenám skutočne dôjde, tak nebudú také nečakané a že negatívne nepostihnú bežných ľudí. Viacero ľudí môže totiž pomocou šikovných investícii zarobiť, na druhej strane sú však aj ľudia, ktorí môžu všetko stratiť...
 

—————

Späť



Kovový nábytok Kovotyp