Čaro konferenčného stolíka

06.03.2013 15:15

Konferenčný stolík patrí medzi prvé kúsky nábytku, ktoré si človek kupuje, keď si zariaďuje svoju domácnosť. Konferenčný stolík je dominantou každej obývačky. Vzory stolíkov sú rôzne. Na trhu nájdete konferenčné stolíky s elegantnými i odvážnymi líniami. Mnohé majú symetrické tvary, no nájdu sa aj stolíky s oblúkovými a nepravidelnými tvarmi. Zaužívanou klasickou sú obdĺžnikovité alebo okrúhle stolíky do obývačky. Moderné trendy spájajú v sebe účelné prvky a tak nájdete šikovné konferenčné stolíky, ktoré majú v sebe zabudované pohodlné taburetky na sedenie. Ak nikto pri stolíku nesedí sú sofistikovane zasunuté pod stolíkom bez toho, aby ste vedeli, že sa dajú vysunúť.
Tradičný materiál na výrobu konferenčných stolíkov je sklo v spojení s kovovým materiálom. Konštrukcia stolíkov je vždy vyrobená zo železa, chrómu, hliníku alebo iného pevného materiálu. Vrchná doska je spravidla zo skla. Sklo je tvrdené, aby nedošlo k poškodeniu či rozbitiu. Dizajnéri vedia do tohto druhu nábytku zakomponovať aj iné materiály, ako napríklad drevo, plast či mramor.

Flexibilitu stolíka môžu zabezpečiť kolieska. Takto si môžete posúvať stolík z miesta na miesto bez toho, aby ste sa namáhali. Využijete to hlavne keď chcete okolo stolíka dôkladne upratať alebo ho jednoducho odsunúť, keď vám zavadzia. Výhodou je, keď stolík obsahuje v spodnej časti poličky. Na ne si môžete odkladať svoje obľúbené časopisy alebo umiestniť diaľkový ovládač. Je to veľmi praktický i estetický prvok, ktorý by mal obsahovať každý konferenčný stolík.

Stolík je neodmysliteľnou súčasťou každého domu či bytu. Je to praktický kus nábytku, ktorý poskytuje pohodlné stolovanie v obývačke. Nie je to len účelný obývačkový segment, ale štýlový a kvalitný  dizajnérsky prvok.

—————

Späť



Kovový nábytok Kovotyp